torsdag, juni 04, 2009

Första debatten över...

Förintelsen i valrörelsen…

Presidentkandidaten Mohsen Rezai talade häromdagen utom om hans syn på förintelsen och den är att Iran inte kommer att fortsätta den debatten med honom som president – eftersom ämnet inte lämpar sig för ”revolutionär retorik”.
Rezai sa också att om han vinner så kommer han att utse en kvinnlig utrikesminister.

Första och viktigaste debatten avklarad...

Den första ovh vitkigaste debatten mellan Ahmadinejad och den främste utmanaren Mousavi är nu avklarad och det verkar ha blivit en trist tillställning som Ahmadinejad dominerade genom att attackera de tidigare presidenterna Rafsanjani och Khatami.

Vilket ju är rätt smart om man är Ahmadinejad. Han kan ju inte vinna en debatt om ekonomi och arbetslösheten. Så han gick till frontalattack mot en hel drös med iranska politiker och tungviktare såsom Rafsanjani, Khatami och Nateq-Nouri.
Han anklagade Rafsanjani och Khatami för att konspirera mot honom och anklagade de förra presidenterna för att ha misskött landet och kommit undan med mindre kritik än det han får.
Mousavi gjorde väl det han kunde och anklagade Ahmadinejad för att ge sig på personer som inte närvarade och inte kunde försvara sig och han anklagade Ahmadinejad för att strunta i devisen oskyldig till motsatsen är bevisad.
Sen blev det pajkastning när Ahmadinejad anklagade Mousavis fru för att ha en fejkad examen (Mousavis fru har slagit tillbaka och öppnat för alla att granska hennes examen och vetenskapliga meriter).

Vinnare efter debatten är nog Ahmadinejad – han fick de största rubrikerna och varenda en som han kastade pajer mot har gått ut och förnekat och slagit tillbaka. Går det vägen så är jag redo att kröna Ahmadinejad till en PR och kampanjgeni.
Strategin måste vara att Ahmadinejad skall framstå som den ärlige och enda sanningssägaren – han kanske inte är en ekonom men han talar sanning och är i alla fall ärlig. Han avslöjar korruption och slår mot tungviktarna inom regimen som få andra vågar kritisera. Det går i linje med hans image som rak, hård och ärlig – han är den som säger ”sanningen” om förintelsen osv.

1 kommentar:

Anonym sa...

när anklade mousavi någon ur ahmadinejad? det var ahmadinejad själv som avslöjade kordi!
mousavi tyckte att det inte var relevant och prata om andra personer eftersom det strider mot religionen och att det är helt enkelt fel och prata om andra som inte kan försvara sig på lats