tisdag, juni 23, 2009

Om Obama...

Jag har den senaste tiden upprepat min nyfunna kärlek för Obama och dagens presskonferens var inget undantag. Han fortsatte på samma linje av "vi tar inte sida", "världen tittar" och "det är den iranska regimens uppgift att skaffa sig själv legitimitet".

Det är en svår balansgång för han får oförtjänt mycket skit för den linjen av Neokonservativa som själva inte direkt har någon lösning men gärna vill skrika och hytta med näven mot regimen. Även om även dem är på det klara att det förmodligen gör mer skada än nytta.

Obama gör det svårt för regimen att utmåla honom som fienden, det är också därför regimen nu lite överger fienden USA för att ge sig på Storbritannien och Danmark.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Obama tog krafitgt avstånd från våldet och fördömde det igår. Det var nytt i hans uttalanden.

Sen tror jag iranska regimen beräknar (diplomatiska)vinster/förluster när den ger sig på länder som Storbritannien och Danmark. Varför gav man inte sig på Tyskland och Frankrike?

DickeFix sa...

Ja, du har som vanligt helt rätt. Äntligen har USA fått en respektabel president som söker ömsesidigt samförstånd istället för konflikt. Denna nya taktik slår effektivt vapnen ur händerna på regimer och terroristorganisationer som legitimerar sin existens på hat, konflikt och yttre hot.

USA under Obamas styre är i stark kontrast med Bush-regimen som själva anammade "yttre hot"-taktiken och på så sätt, troligen utan att inse det själva, i realiteten existerade i en ohelig symbios med de terroristorganisationer och odemokratiska regimer de ville bekämpa.

Önskar att även israeler och palestinier till slut inser att deras egna hökar inte ger folket någon ökad säkerhet och frihet utan bara föder motståndarsidans hökar och ger bränsle åt förnyat hat.

Majed Safaee sa...

fast han har ju tagit avstånd från våldet även tidigare. Han pratar ju om det i mer generella termer - han fördömer ju inte den iranska regimen utan att "vi amerikaner inte vill se oskyldiga dö" m.m.