tisdag, juni 23, 2009

Som vanligt...

Ahmadinejad försöker att återupprätta sin legitimitet genom att göra det han är bäst på - vara en skicklig populist. Idag spenderade han dagen i ett möte med det strategiskarådet för ekonomi och diskuterade Ahmadinejads "utveckling och rättvise" plan. Som tydligen går ut på att "etablera rättivsa, öka den ekonomiska tillväxten, skapa jobb och minska inflationen."

Men att just höra killen som nyss fuskade sig igenom ett presidentval prata om rättvisa måste få en hel del iranier att bli illamående.

Men det är fortfarande en relevant fråga - hur ska Ahmadinejad klara de kommande fyra åren. Han kommer att med stor sannolikhet att i än större utsträckning hamna i händerna på Khamenei - det lär inte vara många i varken parlamentet och utanför det icke-militära etablissemanget som kommer att vilja förknippas med honom. Ahmadinejad är en förlorare - även om han själv förmodligen kommer att vara den sista personen som inser det...

5 kommentarer:

ass sa...

kan inte någon i skjuta Khamenei och Ahmaghinejad ?

ass sa...

ni har säkert sett denna bild, den här polismannen borde mördats.

hård mot hård i denna land, IRAN.

ass sa...

denna:

http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/iranelect_06_15/i29_19360635.jpg

DickeFix sa...

Ahmadenijad är intellektuellt en nolla; Khameneis lilla favoritapa som lärt sig göra allehanda konster för att roa samhällets lägsta skikt. Moussavi, Khatami och speciellt Rafsanjani är däremot listiga rävar som vill bli av med Khameneis diktatur för att få verklig makt själva. Om de lyckas får vi se hur länge deras triumvirat håller och om den nya regimen i så fall minns sin skuld och sina löften till folket.

Oavsett utgången av detta har iranierna genom internet nu fått se att omvärlden verkligen bryr sig vad som händer i landet och att vi sympatiserar med deras kamp för grundläggande demokratiska rättigheter. Kan ju vara skönt för en vanlig iranier att för omväxlings skull förknippas med en kamp för frihet istället för terrorism och religiös fanatism.

Anonym sa...

dicfix
Som många iranier i iran vill jag se mousavi vinna valet eftersom han är den som stod bäst emot väst under de första åren av revolutionen, under hans tid hade vi ok ekonomi, slogs 8 år mot irak och väst och han skapade hizbollah. han är en politiker och vet hur han ska handskas med väst