söndag, juni 21, 2009

Huvudlöst...

Angela Merkel har tydligen gått ut och bett regimen att räkna om rösterna. Som om det skulle hjälpa - det här är precis sådant hjärndöda uttalanden som man tycker att någorlunda smarta statsöverhuvuden kunde låta bli att göra.

Varför då?

1) Vem kan garantera att de röstsedlar som finns inlåsta hos inrikesministeriet är de röstsedlar som avlades i fredags. Inrikesministeriet styrs av en av Ahmadinejads bästa vänner och Väktarrådet av en person som öppet stödjer honom. Om det förekommit omfattande valfusk är jag hyffsat säker på att regimen en vecka senare - med omfattande oroligheter - tagit i tu med röstsedlarna för att undanröja bevisen.

Om röstsedlarna är manipulerade så spelar det väl ingen roll vem som räknar om och hur många gånger. Merkel kan åka ner och räkna dem själv och det skulle förmodligen inte spela någon roll...

2) Det skulle vara att släppa undan regimen för lätt. Om de europeiska ledarna samlas bakom Merkels huvudlösa förslag så kan regimen lätt anordna en omräkning - komma fram till samma resultat. Vad ska Merkel säga då?

3 kommentarer:

pil sa...

Ja, det var ta mig fan det dummaste jag hört. Att uttala sig så här är fan så mycket värre än att hålla käft. Det handlar inte om valfusk längre, det handlar om något mycket mycket större!

ass sa...

Angela Merkel stödjer tydligen diktatur... okunskap av henne....hon leker med människoliv......

Richard sa...

Om valet hade gått rätt till skulle Khamenei kanske kunnat behålla sin position om han utlyst ett nyval under internationell övervakning. Men det gjorde han inte. Trots att han ska vara neutral, ställde han sig på Ahmadenijads sida. Om Merkel krävt nyval under internationell övervakning hade det varit acceptabelt men att bara räkna om de gamla, troligtvis manipulerade, rösterna löser ju inget.