söndag, juni 14, 2009

Snälla låt bli...

Idag och imorgon kommer det att hållas demonstrationer runt om i Sverige och Europa. Det kommer att ligga väldigt nära till hands att kräva att den svenska regeringen, USA eller EU ska på något sätt agera. Jag vill uppmana att låta bli och jag vill å det starkaste uppmana omvärlden att hålla en lågprofil i frågan. Deras möjligheter att påverka utgången är som bäst minimal - starka uttalanden som värmer exiliraniers hjärtan och uppfyller "gör något" kravet är inte i Irans intresse.

Det finns en extrem trötthet bland iranier i Iran om utländsk inblandning bara misstanken om att Mousavi eller demonstranterna på något sätt skulle vara "köpta" eller agera på uppmaning från utländska makter skulle ge regimen den carté blanche den behöver för att verkligen ta i med hårdhandskarna och misskreditera demonstranterna. Så Carl Bildt och övriga - det bästa ni kan göra är att hålla käften och det bästa alla exiliranier kan göra är att gå på demonstrationer och bara visa sympatier och stöd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig helt och hållet. Vad iranska folket behöver är att omvärlden förljer händelseutvecklingen så som USA, Tyskland, Frankrike och Holland gjort med sina enligt min mening balanserade uttalanden.
Kraftiga "fördömanden" själper snarare.