söndag, juni 14, 2009

Reformisteliten samlar sig..

Det verkar som att reformist eliten nu samlar sig. Det politiska partiet som bland annat fd. presidenten Khatami, Ayathollah Khoiniha och storayatollah Abdolkarim Mousavi Ardabili har i ett uttalande kallat valet för ogiltigt. Det verkar som att storayatollorna nu tar ställning, sedan tidigare har Saanei och Saafi Golpaygaani uttalat sig. Saanei verkar också vara på väg till Tehran för att delta i demonstrationerna.

Det ryktas också att säkerhetsstyrkorna försöker att isolera de mest liberala och reforminiriktade ayatollorna för att undvika att dem uttalar sig offentligt. Ett flertal hemsidor tillhörande mer liberala ayatollor rapporteras ligga nere eller vara omöjliga att komma fram till i Iran. Det kommer också rykten om att den tidigare presidenten Khatami ska sitta i husarrest.

2 kommentarer:

Niklas sa...

Tack för din blogg! Du verkar vara den enda svenska nyhetskällan som inte har bestämt sig för vilken slags berättelse det här är.

Man borde sammanställa alla de olika teorierna som cirkulerar just nu. Allt från Mousavis relation till Rafsanjani, "linjen" i valstatistiken, de "västerländska" medierna fokus på norra Teheran.

Anonym sa...

Det är ett riktigt intressant läge just nu. Det känns som om det är något slags vakuum...i varje fall i media. Givetvis hoppas jag på att moderna krafterna ska vinna mark!

Henrik, liberal i Göteborg