måndag, juni 15, 2009

Khamenei förlorar kontrollen...

Jag tror att Khamenei och gänget nu är oerhört oroade över att de snart kan förlora kontrollen över hela situationen. Det har även tidigare kommit rapporter om dödsskjutningar men det har varit obekräftade rapporter - nu finns det bilder på skottskadade demonstranter som körs iväg.

Det här är verkligen att sätta allt på ett kort. Khamenei kan bara hoppas att folk genast skräms och drar sig tillbaka. Han verkar få fel - det finns en energi och styrka i folkhavet i främst Tehran som inte går att jämföra med studentdemonstrationerna för 10 år sen. Redan nu rapporteras det om att det kommer att hållas nya demonstrationer och en stor generalstrejk imorgon.

Det rapporteras nu bland annat att demonstranterna har lyckats med att anfalla ett Bassijs högkvarter i Tehran och dödat befälhavaren där.

Kommunikationerna verkar fortfarande till stora delar vara störda - dock är Twitter det enda som regimen under hela tiden inte lyckats stänga ner - hur kommer det sig?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du vara vänlig och avslöja dina källor? Döda Basiji befälhavare!
Akta så du inte går på regimens desinformation...
Ett råd i all vänlighet: håll huvudet kallt...

Majed Safaee sa...

Mitt huvud är kallt. Källan är NIAC bloggen som får anses som hyffsat pålitlig (i denna situation så är väl 100%ig fakta ganska svår att få tag på och vill du ha det så får du sluta läsa bloggar och invänta historiebeskrivningen). Men länk till bloggen är: http://niacblog.wordpress.com/

Hasse sa...

Tror nog att regimen fixar det här på samma sätt som man fixade det i Kina för 20 år sen.

Anonym sa...

Tack för att du uppdaterar så mycket och ofta!

C

Anonym sa...

Majed, du hade rätt.
Kontrollerat nyheten om attacken mot Basijhögkvarteret.