fredag, juni 19, 2009

Frågan är vad har hänt med Rafsanjani? - han är nyckelspelare i allt det här. Det mesta tyder på att han helt har misslyckats och att uppslutningen bakom Khamenei är stor. Har Rafsanjani en plan-B?

Sen undrar jag hur mycket Khameneis tal var riktat till det iranska folket och hur mycket till Bassijs och kärntrupperna. En hel del av det han sa är ju så uppenbara lögner att jag har svårt att tro att någon i Iran med en halvhjärna kan upptäcka minst 1 eller 2 riktigt stora lögner.

Men den slutgiltiga frågan är om han kan få folk att köpa att allt är en utländsk konspiration?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte bara folket i Iran som påverkas av detta val där ett flertal västländer garanterat har ett kort med i detta spel.Har ju visat sig om och om igen i historien att bla USA varit delaktiga i mer än lovligt rumsrena affärer i detta mellanöstern där de både hjälpt till att tillsätta ledare och avfört dom med militära styrkor när det inte passat längre.Irak är ju bara ett av dessa fall för de som kan sin politiska historia där folket redan haft fullt up med att kämpa fot diverse förtryck.Resten ylar som vanligt utan att begripa att det spelas ett högt spel bakom kulisserna bakom ryggen på de flesta av värdlens medborgare.

NetRunner