lördag, juni 20, 2009

I gränderna...

Rapporter säger att det är fullt med Bassijs i gränderna till Enghelab Square...

10 kommentarer:

Iranvänn sa...

Kolla denna ända oberoende opionions undersökningen som gjordes i iran av organisationer i USA två veckor innan valet, den säger mycket mer om valresultat än vad hypen om valfusk gör, reflektera också över vad det innebär om det faktiskt inte är valfusk och vad en eventuell revolution skulle kunna innebära för iran gällande internationell säkerhet.

http://www.youtube.com/watch?v=jkRrmsfBchs

Majed Safaee sa...

Detta lite obskyra opinionsundersökning är det enda som regimen har som säger att man inte fuskade. Oviljan att lämna resultat från vallokaler och regionala siffror tyder på att regimen har något att dölja. Så sorry, och en eventuell revolution skulle förmodligen inte försämra läget för varken världens eller regionens säkerhet. Med största sannolikhet förbättra den.

Roligt förresten att se att ambassaden följer denna blogg. Har ni själva svårt att få ocensurerad information från Iran?

/A sa...

Obskyr opinionsundersökning från regimen, jag tror att du har missuppfattat? Kollade du på länken? Den är gjord av oberoende grupper i USA och den ända opartiska undersökningen att gå på.

Här har du en kortare länk från samma undersökning: Jag är helt opartisk i detta.

Vad menar du ambassaden?

http://www.youtube.com/watch?v=WSH8-LYJ9nM

Majed Safaee sa...

Jo, jag har sett det. Det är också den enda form av "bevis" som finns för att Ahmadinejad vann "rättvist". Utöver det finns det oerhört många andra frågetecken som regimen vägrat räta ut. Som siffror från diverse vallokaler och regioner, osv. Om valet hade varit rättvist och gått rätt till så varför släpper man inte dem siffrorna?

De enda siffror som har släppts har varit oerhört skumma som att Rezai skulle ha förlorat i sin hemby där hans familj och släktingar bor. Av 900 röster fick Ahmadinejad 830. Det är inte rimligt någonstans.

Om det ser ut och luktar skit så är det med stor sannolikhet skit...

/A sa...

Jag jag håller med dig att det är skumt, men undersökningen ger Ahmadis vinst legitmitet lika mycket som "Skumheten" drar bort ifrån det. Som neautral är det viktigt att se båda sidorna. Problemet är att oron om valfusk har gått från valfusk till någonting annat utan att man ha behövt bevisa det på något sätt.

Och om det inte finns några siffror, hur vet du att mousavi fick 900 av 830 röster i hans hemby. Värt att tänka på.

Majed Safaee sa...

Det var siffror om inrikesministriet släppte men sen helt plötsligt drog tillbaka.

Sen nej, en opinionsundersökning som är gjord gör inte att "skumheten" försvinner eller gett valet legitimitet. Det hade regimen kunnat gjort genom att öppna upp för granskning och genast redovisat resultatet som det är brukligt vallokal för vallokal och region för region. Istället haffsade man igenom hela processen och vägrar fortfarande att göra en granskning - som iofs är helt irrelevant och intetsägande just nu...

Sen ja, även om du inte tror att det var valfusk så borde du inse att Iran är en diktatur och valet knappast ändå var rättvist - så du kan låtsas som att det är det folk protesterar emot om det får dig att må bättre i din objektivitet...

/A sa...

Jag ifrågasätter din källor, vart har du fått din info ifrån gällande att dem har dragit tillbaka resultaten och att det "har haffsats igenom processer."

Det här med "haffsade igenom" är inget som går att bevisa, utan är något som har spridits från mun till mun. Om valet har gått till som alla andra val i Iran eller ej är något som jag kan varken styrka eller förneka.

Min åsikt är att se vad som finns på papper. Och det som finns på papper är denna oberoende opinions undersökning. Det är inte på tal om att jag är för ahmadis vinst, jag ber lite mer gråzon i dina argument istället för att köpa all hype.

Majed Safaee sa...

Eee.. jo, det är bara att se på kronologin. Det tog Khamenei 30 minuter från att resultaten redovisades till att han gick ut och erkände Ahmadinejad som president. I stället för de tre dagar som det ska ta för väkttarrådet att ta in och granska alla oegentligheter och sedan skicka resultatet till Khamenei för godkännande.

Och om du läser den här bloggen från början så intog jag samma linje, men nu finns det ett oöverstiglig berg av misstankar och oegentligheter som är svårt att vifta bort med en opinionsundersökning...

/A sa...

Detta med 30 minuter stämmer, men det finns inget direkt skumt med detta. Finns inga regler som säger att ledare måste vänta 3dagar innan han deklarerar vinnare. Fortfarande så ifrågasätter jag dina källor. Kom med en källa.

Har du sökt information som stöder att valet gick korrekt till, detta är din uppgift om du ser dig själv som neautral.

Majed Safaee sa...

Jo, det gör det. Eftersom det är den andlige ledaren som godkänner valresultaten. Om han efter 30 minuter godkänner valresultatet och inte 3 dagar efter som vallagen säger då är det ett hafsverk. Vill du ha en källa så google är din vän...

information om att valet gick rätt till? Ge mig något som tyder på det? Det enda du har hittills visat är en opinionsundersökning. Kom igen, ge mig bevis att valet gick rätt till...