fredag, juni 19, 2009

Eller hade jag fel om Rafsanjani?

I fredagsbönen hyllar Khamenei stundtals Rafsanjani och indirekt kritiserar Ahmadinejad. Men frågan är på vem initiativ marscherar Ansar-e-Hezbollah mot Rafsanjani?


Först beklagar han att motståndare till Ahmadinejad spridit lögner om honom under valrörelsen. Men han säger att samma saker gjordes om flera andra inom regimen – och indirekt kritiserar Ahmadinejads kritik och anklagelser mot Rafsanjani och Nateq-Nouri.

Khamenei går vidare i talet och säger att han aldrig nämnt några namn i fredagsbönen tidigare men nu gör han ett undantag och nämner Rafsanjani och Nateq Nouri. Han säger att dessa två ”herrar” har själva inte blivit anklagade för korruption men väl deras släktingar.

”Har ni något mot dem måste ni bevisa det genom rättssystemet. Såvida det inte är bevisat får ingen komma med anklagelser”.
Han fortsätter:
”Jag har känt Rafsanjani under en långtid. Han är en av revolutionens mest prominent medlemmar och var en viktig del av segern. Han var en av revolutionens mest inflytelserika personer och är det fortfarande”.

Till det viktiga:

”Han gick sida med sida med Imamen (Khomeini min anm.) och går med honom fortfarande. Han var nära att bli martyr ett flertal gånger och har spenderat alla sina pengar på revolutionen. De unga borde få veta detta.”

”Han har haft många viktiga och ansvarsfulla positioner inom revolutionen, president, parlamentets talman.”

”Han har inte tjänat några pengar för sig själv från revolutionen. Samma sak med Nateq Nouri. Han har också tjänat revolutionen – det råder ingen tvekan om det.

Han säger också att han pratade med Ahmadinejad direkt efter de TV-sända debatterna och varnade honom om hans ”avslöjande” av korruption.

Det är sant att Rafsanjani har fler liv än en katt..

1 kommentar:

Kamran sa...

Khamenei får mig o må illa ibland. I mina ögon är någon som Ahmadinejad mer Real än honom..

Khamenei är svag som skyddar dessa människor blint, han gör detta för att försöka hålla "eliten" enad...