torsdag, juni 11, 2009

3 dagar kvar

Valdeltagandet måste upp…
Nu börjar media rapportera om att valfebern i Iran har stigit i och med debatterna. Jag hoppas verkligen det för det krävs för att Ahmadineajd skall förlora valet. Det krävs att en 35 – 40 miljoner går och röstar. Det är bara att hålla tummarna att det går vägen – men just nu håller jag Ahmadinejad fortfarande som favorit.

Presidenten är inte säker..
President Ahmadinejad har ställt in ett kampanjmöte i Tehran eftersom han fruktar för sina anhängares säkerhet. Vid ett flertal tillfällen har Mousavi och Ahmadinejads anhängare drabbat samman.

Valdebatt…
Fler debatter har ägt rum. Mousavi och Karroubi drabbade samman i en debatt som egentligen gick ut på att attackera Ahmadinejad.

Utöver det så har Rezai också mött Ahmadinejad i den sista tv-sända debatten. De slogs mest om inflationen och Rezai skötte sig bra och fick Ahmadinejad på defensiven ett par gånger i debatten. Ahmadineajd verkade också jämfört med övriga debatter mer lågmäld, det kan bero på att han inte vill stötta sig med Rezais allierade. Det är få andra som kan visa upp en lika tung ”revolutionär CV” som Rezai.

Extra tid…
För att säkerställa att Ahmadinejad verkligen blir favoriserad så beslöt statstelevisionen att ge Ahmadinejad 20 extra minuter för att försvara sig medan övriga kandidater fick en minut. Anledningen, jo det var orättvisst med tre mot en. Ahmadinejad använde tiden för att klaga på att ha blivit förolämpad av de anda kandidaterna och försvara sin ekonomiska politik.

Inga kommentarer: