onsdag, maj 30, 2007

Vapensmuggling och den fetaste bankskulden...

Va? Iranska regimen smugglar vapen, näeee…

De turkiska myndigheterna har beslutat att utreda ett fall av vapenexport från Iran till Syrien, transporten ska ha skett via tåg. Upptäckten gjordes i fredags på ett godståg som spårade ut i närheten av staden Genc. De turkiska myndigheterna skyllde urspårningen på kurdiska separatister.

Man upptäckte USA tillverkade raketer och gevär. Den turkiska järnvägen transporterar både passagerare och gods från Iran till Syrien. Regimen förnekade omedelbart inblandning. Ali Larijani sa att det rörde sig om ”regionala grupper” som agerar utanför regimens kontroll. Larijani hotade också med att de ”vänliga relationerna” mellan Tehran och Ankara kan komma att försämras som liknande ”desinformation” kommer ut.

Parlamentsval

Nästa parlamentsval kommer att hållas den 14: e mars 2008 och registreringen av kandidater börjar den 5: e januari 2008. Samtidigt så ligger en lag som väntar på underskrifter som ska jämka dagarna för president och parlamentsval. Vilket betyder att om lagen går igenom så kan Ahmadinejads första presidentperiod bara att bli tre år och han står upp för omval redan 2008.
Anti-intellektualism!

Regimen uppmanar landets professorer och intellektuella att inte ha några band med ”utlänningar”. Underrättelsetjänsten uttryckte idag en stor oro över Iranska professorers kontakter med utlänningar. Geniet på Informationsministeriets anti-spionage avdelning sa att utländska medborgare knyter kontakt med Iranska forskare på diverse seminarier för att skapa underrättelse källor.

Ja, egentligen så har ju puckot på informationsministeriet rätt, anledningen till att man åker på seminarier som vetenskapsman är just för att knyta kontakter och utbyta information!

Självklart så är målet att skrämma upp alla till att kapa av alla band man har till ”utlänningar”. Får se nu hur Khatami hade tänkt hålla sin ”dialog mellan civilisationer”:

Money for nothing...

Den Iranska regimen förbjöd nyligen 150 personer från att låna pengar från statens banker. Det är ett tämligen smartdrag eftersom det rör sig om personer som i Sverige förmodligen inte skulle få komma i närheten av en bank eller kreditinstitut. Värst av alla anses Hamid Baqeri Darmani vara, som enligt regimen, är skyldig 20 000 000 000 000 Rial till Iranska banker, i kronor så är det närmare 15 miljarder kronor. Det är, återigen officiella siffror, lika mycket som regimens årliga budgetunderskott.

Inga kommentarer: