tisdag, maj 29, 2007

Lite väl sent ute...

Idag rapporterar SVT Text följande:

Myndigheterna i Iran har gripit ännu en amerikansk-iransk akademiker som anklagas för att ha spionerat för utländsk räkning.

Den gripne är sociolog och konsult hos miljardären George Soros samhällsorganisation Open Society. Han greps för knappt två och en halv vecka sedan.”

Den person SVT Text syftar på är Kian Tajbakhsh. Som de själva skriver, det var ett tag sen han greps..

Hur som helst så agerar regimen planenligt. Två av de tre intellektuella iran-amerikaner som gripits har också nu formellt åtalats för att ”hota den nationella säkerheten” samt spionage. Det är Haleh Esfandiari och Kian Tajbakhsh. Även journalisten Parnaz Azima kommer att åtalas på samma punkter. Medan regimen nu formellt förnekar att man gripit Ali Shakeri.

Att Esfandiari och Tajbakhsh nu officiellt har åtalats ger de båda iaf hyffade garantier att de kommer att överleva händelsen. Regimen vill inte upprepa misstaget med den Iransk-kanadensiska journalisten Kazemi och även om de båda riskerar dödsstraff så kommer de inte att dömas till det. Regimen vill helst undvika någon större uppmärksamhet kring folk de avrättar, därför brukar man hävda att alla man avrättat varit ”mördare, våldtäktsmän eller knarkkungar”. Läget är däremot värre för Ali Shakeri som regimen förnekar ha gripit samtidigt som ingen verkar ha hört av honom på länge.

Förresten, så är det här den 901 bloggposten. Kan ju alltid hoppas att den 1000:e är mycket muntrare och gladare ;-)

1 kommentar:

Unknown sa...

Förresten, så är det här den 901 bloggposten. Kan ju alltid hoppas att den 1000:e är mycket muntrare och gladare ;-)

Jag oroar mig mest för din 911:e blogpost. Bara tio poster kvar innan bloggen självexploderar och ZOG visar sitt sanna jag...


För trögfattade, jag skojar.