onsdag, maj 02, 2007

Kortisar..

Mannen med guldbyxorna!

Lärare har varit en av många yrkesgrupper som demonstrerat mot och kritiserat regimen under de senaste åren. För bara någon månad sedan demonstrerade tusentals lärare utanför parlamentet och krävde högre löner. Många av dem arresterades också. Under den senaste veckan har lärarna åter börjat organisera sig och det har ryktats om strejk och ytterligare demonstrationer. Då kliver mannen med guldbyxorna in, übermullan ayatollah Khamenei.

Khamenei som varit nästintill helt frånvarande den senaste tiden höll ett tal inför ett par tusen ditkommenderade lärare. Under talet så hyllade han lärarna för att vara en av de grupper som ”hårdast stridit” för den islamiska revolutionen. Samtidigt varnade han att fienden ständigt försöker använda utbildningsministeriet för att fälla regimen. Alltså en varning till alla lärare som funderar på att demonstrera för högre löner, dem kommer att ses som fiender till regimen.

Samtidigt meddelade regimen att utbildningsministeriet fått 60 % i ökade anslag för att höja lärare lönerna.

Regimen kommer inte att prata med USA!

Det sa en talesman för regimen om möjligheterna för samtal mellan Iran och USA under Sharm El-sheikh konferensen. Själv tror jag att det är helt beroende på vem som åker från regimens sida, är det Ahmadinejad så är nog inte USA intresserad. Åker Larijani så kommer någon form av kontakt att tas...

Inga kommentarer: