måndag, maj 28, 2007

Stärkt tes...

För att stärka den tes som jag framförde i mitt förra inlägg så kan jag tillägga att reigmen nu helt har petat FN-ambassadören Javad Zarif från den delegation som nu "samtalar" med USA i Baghdad. Tidigare var det sagt att Javad Zarif skulle leda delegationen men han petades till förmån för Hassan Kazemi Qomi. Javad Zarif ingår nu inte ens i delegationen.

Javad Zarif utsågs till FN-ambassadör av Khatami och har bland annat varit inbjuden att tala vid ett seminarium arrangerat av George Soro's Open Society Institute och Kian Tajbakhsh. Kian Tajbakhsh sitter nu i fängelse och kommer troligen att anklagas för att ingå i det "nätverk av spioner" som regimen säger sig ha avslöjat. Zarif har nära band till Rafsanjani och reformisterna. Han skickades till FN redan 1989 av Rafsanjani och arbetade som vice utrikesminister under både Rafsanjani och Khtatami tills han utsågs till FN-ambassadör 2002.

Vad gäller själva mötet så närvarade Irakiska diplomateroch landets premiärminiter Nuri Al-Maliki. Det första mötet hölls hemma hos Al-Maliki. Nu hålls det samtal bakom lyckta dörrar. Presskonferenser väntas i slutet av dagen. Ska bli intressant att se om det blir en gemensam presskonferens eller två skilda. Blir det en gemensam så är förhandlingsframgångarna enorma, men misstänker att det kommer att röra sig om enskilda. Så långt vill nog inte regimen gå på "första dejten".

Inga kommentarer: