måndag, maj 14, 2007

Uppdateringar..

Regimen arresterar Iran-amerikan...

Under förra veckan arresterade regimen Haleh Esfandiari, en Iran-amerikansk akademiker och ledare för Woodrow Wilsons Center. Esfandiari åkte tillbaka till Iran förra året för att hälsa på sin sjuke mor förra året. Nu hålls hon fången i Evin fängelset.

Esfandiari har hållits fången i Iran sedan december då maskerade män stal hennes baggage och pass när hon försökte lämna landet i december. Sedan dess har hon regelbundet kallats till förhör. Esfandiari är 67 år gammal och har bott i USA sedan 1980.

Iran inte omtyckt!

Regimen har inte bara problem med EU och USA utan även i regionen. Häromdagen kritiserade Yemens regering den Iranska regimen för att ge stöd till Shiitiska rebeller som slåss i den norra provinsen Saada i Yemen. Regimen förnekar inblandning.

Regimen försökte värva spioner...

Den Israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet hävdar att den lyckades avslöja en plan från den Iranska regimen att rekrytera spioner i Israel. Målet var att försöka få Israeler av Iranskt ursprung att agera som spioner. Enligt Shin Bet ska regimen har gjort minst 10 rekryterings försök under de senaste två åren.

Inga kommentarer: