måndag, maj 21, 2007

Kortisar..

Nästa film…

Nu har regimen hittat en ny film att klaga på. Efter filmen ”300” som enligt regimen kränkte den Iranska ”nationen” så har regimen nu skickat en formell protest till den franska ambassaden i Tehran för att filmen ”Persepolis” kommer att visas under Cannes festivalen.

Filmen handlar om livet efter den islamiska revolutionen, visas på onsdag och tävlar om Palme d’Or priset.


Problem? No, no problem!

I onsdags gjorde Ahmadinejad ett försök till att krypa till korset och försöka få tillbaka utländska investerare till Iran. Men försöket måste nog betecknas som ett stort misslyckande istället kan man ifrågasätta hur bra koll Ahmadinejad har på landets ekonomi.

Först gjorde han ett storstilat uttalande om att Iran är på väg mot ett stort ekonomiskgenombrott (ekonomisktsammanbrott vore nog mer passande). Sedan försökte han
lugna (och lura) investerare med att säga att Iran är ett av världens säkraste länder att investera i. Det sist nämnda är det nog väldigt få som håller med om, speciellt med tanke på att Ahmadinejad för bara ett år sen ville stänga ner Tehran börsen och hänga ett par investerare i landet för att statuera ett exempel.

Därefter så började han prata om att inflationen och arbetslösheten egentligen inte är något större problem i Iran. Han berättade att den officiella arbetslösheten har sjunkit och att inflationen egentligen inte var regimens fel utan berodde på världsmarknaden. Medan inofficiella siffror visar att arbetslösheten i Iran idag ligger mellan 15-20 % och inflationen också närmar sig 20 % strecket.

Men de siffrorna kallade Ahmadinejad för ”humbug” och skapade av makter som vill Iran illa, osv.