onsdag, augusti 12, 2009

Winning hearts and minds…

Regimen rapporterar nu att man fått 433 klagomål mot säkerhetstjänsten och polisen i samband med demonstrationerna efter valet. Men det här rör sig inte om tortyr i fängelser utan om skador som uppstod i samband med själva demonstrationerna. Det rör sig om förstörda bilar, sönderslagna fönster, inslagna dörrar, våld mot demonstranterna och förolämpningar från polisen och säkerhetspolisens sida.

Polisen säger att man har gått igenom 90 av de 433 klagomålen och betalat ersättning till ett värde av 17 200 dollar till de drabbade. Det här är ännu ett sätt för regimen att mildra kritiken. Man erkänner att man gick för hårt åt det vanliga folket, de som blev ”vilseledda” av utländska makter och man ersätter dem. Som att säga; ”vi har inget otalt med er”…

1 kommentar:

Richard sa...

Vore bättre att skicka Basijis på en grundkurs i folkvett. De påminner mest om de hjärndöda råskinn man stöter på i Far Cry och andra first-person shooting-spel. Tänk att ett av mellanösterns äldsta och mest civiliserade kultursamhällen skulle falla i händerna på svartklädda medeltidsmullor och deras agressiva obildade hejdukar.