onsdag, augusti 05, 2009

"Iranier bryr sig inte..."

Som väntat viftade Ahmadinejad bort de facto att ett flertal länder inte närvarade och gratulerade honom till en ny mandatperiod. Han tog till och med upp det som ett tecken på stolthet och menade att Iran under honom kommer att ”göra motstånd mot förtryckare och försöka att rätta till den diskriminerande globala ordningen”.

Han fortsatte ”Vi har hört att en del västerländska ledare har beslutat att inte erkänna och godkänna den nya regeringen… Det är ju inte så att någon iranier väntar på era meddelanden. Iranier värdesätter inte ert skryt, mobbande och bryr sig inte heller om era leenden och hälsningar”.

Här har regimen bäddat för en stor propaganda seger. För som jag skrev igår - förr eller senare kommer västvärlden att behöva förhandla med Iran om alltifrån kärnvapen till Afghanistan. Så när det oundvikliga kommer och Ahmadinejad skakar hand med en västerländsk ledare eller bjuds in till nästa stora toppmöte så kommer propaganda apparaten att inte vara sena att peka på ”västs hyckleri”.

Så jag är långtifrån säker att Ahmadinejad på något sätt tycker att ”bojkotten” är negativ för honom. Han har varit med om värre situationer. Och även om Urban Ahlin inte vill det så är det business as usual som gäller.

Annars så har det rapporterats om en ganska stor uppslutning av parlamentsledamöter vid ceremonin. 244 av de 290 parlamentsledamöter deltog. Men rapporter kommer att ett flertal parlamentsledamöter valde att lämna parlamentet när Ahmadinejad började tala. Inte heller Khatami, Mousavi, Rezai, Karroubi eller Rafsanjani deltog i ceremonin.

1 kommentar:

Anders ljungberg luleå moderat sa...

Ahmadinejad lysnnar inte på folk det är bevisligen så eller så vill han säga det så som att verkligheten vorde anorlunda
vad syftar jag på jo ,orden gud är större .död åt diktattorn osv
så att inte iranier bryr sig om vad andra länder gör eller säger stämmmer därmed inte .sedan pratar han om att göra motstånd mot förtryckare det iranska folket tycker ju att han är förtryckare och tvärs om hör man iranier inne i iran som vill att omvärlden ska hjälpa dom finns t.o.m dom som vill att någon ska angripa iran militärt så de kan bli fria och och den som bojkottar regeringen borde ju bli populärt hos frihets kämparna
och det sklulle dessa länder kunna utnytja