måndag, augusti 10, 2009

Smidig som en elefant...

Ahmadinejad vägrar att sluta gå på minor som han gräver ner åt sig själv. Ibland kan man fråga hur korkad och icke-strategisk en ledare kan vara. Nu försöker han att köra igenom en av sina bästa vänner och finansiärer Sadeq Mahsouli till ny försvarsminister.

Mahsouli har varit inrikesminister och fått motta mycket kritik i samband med valet och många ser honom som en av huvudorganisatörerna av valfusket. Intressant är också att Ahmadinejad försökte får Mahsouli vald till oljeminister men parlamentet vägrade.

Ahmadinejad försöker nu byta plats mellan Mahsouli och den nuvarande försvarsministern General Mostafa Mohammad-Najjar som är en veteran inom revolutionsgardet och som Ahmadinejad nu vill flytta till att bli inrikesminister.

Nu har försvarsledningen i Iran motsatt sig Mahsouli som ny försvarsminister och Ahmadinejad kommer med stor sannolikhet att få välja en ny kandidat.

Det ryktas om att den nya försvarsministern kommer att bli Ali Sheikholeslami som är en nära allierad till Ahmadinejad och har tidigare ansvarat för Ahmadinejads presidentskontor.

Inga kommentarer: