torsdag, augusti 13, 2009

Karroubi hänger löst...

Karroubi kan ha gått på en ordentlig mina. Efter hans brev till Rafsanjani om att det förekommit våldtäkter på landets fängelser har han utsatts för än häftigare attacker. Nu verkar de konservativa att kraftsamla mot honom. Idag höll den konservative galningen och en stigande stjärna inom regimen Ahmed Khatami ett tal (det som Rafsanjani skulle hålla men tvingades ställa in) där han gick till stenhård attack mot Karroubi.

Han menade att Karroubi borde ställas inför rätta för sina påståenden såvida han inte kan bevisa sina anklagelser. Han uppmanade chefsåklagaren att agera mot Karroubi såvida han inte bevisar sina påståenden. Khatami menade också att systemet varit för snälla mot kritikerna och inte borde tåla ”grundlösa anklagelser”.
Frågan har fått enorm uppmärksamhet i Iran och kortsiktigt tjänar det regimens syfte att jaga in skräck men långsiktigt gröper anklagelsen om våldtäkt ett än större hål i legitimiteten .

Karroubi har sagt att han kommer att presentera bevis. Enligt Karroubi har han fått uppgifterna från militära ledare och andra tjänstemän inom säkerhetstjänsten. Igår avfärdade Larijani Karroubis anklagelser och uppmanade Karroubi att lämna fram bevis något som Karroubi välkomnade och sa att han skulle göra.

Möjligheten finns att Karroubi gått på en mina. Att han fått felaktiga rapporter som ska syfta till att underminera hans och Mousavis trovärdighet. I Iran är allt möjligt.

Uppdaterat:

Nu hävdar Karroubi att han fått ett brev av Irans avgående chef för rättsväsendet Shahroudi där han accepterar Karroubis begäran och tillsätter en utredning. Karroubi säger att han ska träffa medarbetare till Shahroudi för att lämna över bevis.

Oj vad bra. OM det inte hade varit så att Shahroudi varit arbetslös om två dagar och inte blivit ersatt av *trumslag* brorsan till han som i förrgår helt förnekade anklagelserna.

Inga kommentarer: