torsdag, november 17, 2005

Sverige legitimerar Ahmadinejads regim!

Igår träffade statssekreteraren Hans Dahlgren (s) den Iranske utrikesministern Manouchr Mottaki, i ett försök att utvidga relationerna mellan mullorna och den Svenska regeringen. Enligt den Iranske utrikesministern Mottaki ska Dahlgren ha uttalat en vilja att utöka relationerna mellan länderna samt vilja lära känna regimens företrädare bättre. Stämmer det, är det oerhört oroande.

I ett läge där Ahmadinejads regim har enorma problem med att legitimera sitt styre för det Iranska folket och när resten av världen pressar regimen är den svenska regeringens agerande beklagligt. När den Svenska regeringen skickar en högtuppsatt diplomat för att under uppmärksammade former prata om utökade relationer och om att ”lära känna varandra bättre” så legitimerar man en fruktansvärd regim.

Vill regeringen lära känna mullorna så behöver dem bara prata med oss exiliranier, UD behöver inte gulla med terrorister för det. För det är vad den Iranska regimen består av, terrorister. Utrikesministern Mottaki själv är ansvarig för en rad mord på Iranska oppositionella under sin tid som ambassadör i Ankara. Något som till slut ledde till att den Turkiska staten sparkade ut honom 1989.

Med tanke på Mottakis bakgrund, den regim han företräder och socialdemokraternas vilja att sälja vapen till diktaturer är det oerhört viktigt att den svenska regeringen noggrant redogör för sina kontakter med den Iranska regimen för det svenska folket och för oss exiliranier. Det är också viktigt att socialdemokraterna slutar gulla med terroristerna och förtryckarna i Iran och istället börjar stödja oppositionen.

Inga kommentarer: