fredag, november 04, 2005

Mullorna kastar sten i glashus...

Mullornas representant i FN: s kommitté för mänskliga rättigheter Mostafa Alaee kritiserade Kanada för dess “brott mot de mänskliga rättigheterna”. Kritiken framfördes inför FN:s generalförsamling i onsdags.

Enligt regimen ska Alaee ha presenterat en rad olika dokument för att bevisa att Kanada under lång tid brutit mot de mänskliga rättigheterna. Alaee anklagade bland annat de kanadensiska myndigheterna för försvinnandet av 500 kanadensiska kvinnor under de senaste åren.

Anledningen till denna fars är att den kanadensiska regeringen lagt fram en resolution till generalförsamlingen där man kräver att regimen ska prickas för kränkningar och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Kanada har också tidigare lagt fram liknande resolutioner mot Iran, och 2004 gick generalförsamlingen på Kanadas linje och prickade regimen. En stor prestigeförlust för Khatami och mullorna. Så regimens senaste tilltag är bara ett patetiskt försök att smutskasta den kanadensiska regeringen och stoppa den kommande resolutionen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanadas fiendeskap mot regimen tog rejäl fart när Zahra Khazemi blev mördad och våldtagen i Evin.

Anonym sa...

absolut, förhoppningsvis hoppar fler länder på tåget efter Kanadas ställningstagande