tisdag, november 29, 2005

Regimens nya teknik för att komma åt landets politiska fångar..

Regimen har utarbetat ett nytt sätt för att bryta ner dem politiska fångarna I landet. Det genom att placera dem i samma celler som vanliga kriminella. Enligt regimens uppgifter sitter just nu 132 564 personer i fängelser runt om i landet, dock ska den här siffran tas med en nypa salt eftersom regimen har en hel del ”hemliga” fängelser där politiska fångar hålls.

Metoden används för att få de politiska fångarna att göra som regimen vill, enligt rapporten så använde regimen taktiken på Irans nu mest kände politiske fånge Akbar Ganji. Den ökände åklagaren Said Mortazavi ska ha försökt få Ganji att förkasta sin ”Republican Manifesto” som kritiserar den Iranska regimen men när Ganji vägrade så flyttades han till en avdelning med vanliga fångar. Helt plötsligt satt Ganji nu fängslad med narkomaner och mördare. Behandlingen ska ge en psykologisk effekt och på så sätt få de politiska fångarna att bli mer medgörliga.

Regimen vägrar att ta ansvar och menar att det inte finns något egentligt problem. Mullan och statsåklagaren Qorban Ali Dori-Najafabadi sa tillexempel nyligen; "A certain lady passed away in an incident in our country…..Well, no one was happy about this. But you must have noticed how the Canadians blew the case out of proportion for the sake of their own problems."

Fallet Dori-Najafabadi talade om var Zahra Kazemi som under sommaren 2003 slogs ihjäl i Evin fängelset under ett förhör. Samtidigt menar chefen för landets fängelser att det inte finns några politiska fångar i landet. Men mer är inte att förvänta av en regim med en president som betecknar oppositionella och dissidenter som undermänniskor.

Inga kommentarer: