söndag, november 13, 2005

Outsourcing av terror...

Den fundamentalistiska terrorgruppen Ansar-e Hezbollah har lovat Irans president Ahmadinejad att hjälpa honom i jakten på kvinnor som klär sig omoralisk. Det här kommer efter att Ahmadinejad och en rad andra konservativa har klagat på att främst yngre kvinnor i storstäderna verkar strunta i regimens klädeslagar. Även om kvinnor fortfarande använder slöja så har gränserna förflyttats för vad som är möjligt, att kvinnor visar nästan hela huvudet och håret är inte helt ovanligt i Tehran.

Men nu har regimen fått nog, Ansar-e Hezbollah kallar utvecklingen för västerländsk kulturimperialism och säger att den är farligare än detoneringen av en atombomb. Så nu ska den här gruppen som egentligen inte har någon som helst befogenhet ge sig ut på gator och torg i jakt på kvinnor som inte följer regimens korkade lagar.

Allt självklart på order av Ahmadinejad och den ”andlige” ledaren Khamenei, som på avstånd kan se hur denna ”frivilligorganisation” öppet misshandlar kvinnor som dem anser uppträder eller klär sig ”omoralisk”. På så sätt kan Ahmadinejad och Khamenei sprida skräck utan att själva direkt bli inblandade….

Inga kommentarer: