fredag, november 25, 2005

Iran; "en avancerad form av demokrati..."

Den Iranska regimen verkar ha en del vänner i Europaparlamentet, stödet kommer från det brittiska Liberal Demokraterna inom Europaparlamentet. Europaparlamentarikern Emma Nicholson hyllade den Islamiska republiken i Iran under en debatt i Europaparlamentet och menade att landet har ”en avancerad form av demokrati i regionen”. Hon menade också att kvinnors rättigheter är mer utvecklade i Iran än i något annat land i regionen.

Emma Nicholsons kommentarer är inte bara korkade de är också oroande med tanke på att hon är ledamot i Europaparlamentets kommitté för EU:s förbindelser med Iran samt Europaparlamentets kommitté för mänskliga rättigheter. På så sätt har hon alltså direkt makt och inflytande över hur EU:s politik utformas i frågor som rör EU:s relationer med Iran.

Dessutom så försvaras hennes åsikter och uttalanden av hennes partikollega Chirs Davies som också leder Liberal Demokraterna i Europaparlamentet. Vi har tidigare skrivit om hur Emma Nicholson inställsamt agerat nyttig idiot för regimen i Iran, om det kan du läsa här.

Inga kommentarer: