söndag, maj 24, 2009

Utrikespolitiken i fokus

Obama älskar Ahmadinejad...

I ett försök att få sin utrikespolitik att framstå som lyckad hävdar Ahmadinejad att hans regering blivit kontaktad upprepade gånger av den amerikanska administrationen i syfte att skapa en dialog mellan länderna innan valet.

Men han säger också att hans regering varit noga med att påpeka att man inte kommer att ge sig på några förhandlingar innan valet – något som Obama själv ska ha sagt att han respekterar. Det är nog ganska klart att Ahmadinejad bluffar han behöver hitta sätt at få sin utrikespolitik att framstå som lyckad och att han en amerikansk president som står vid dörren med mössan i handen och ber om att få prata med Ahmadinejad är exakt den bild som Ahmadinejad vill få fram…

Ahmadiejad skämmer ut Iran…

Mousavi är den kandidat som gått längst i att kritisera Ahmadinejads utrikespolitik. I ett tal nyligen anklagade han Ahmadinejad för att skämma ut Iranier på den internationella scenen. Han nämnde bland annat Ahmadinejads tal på den senaste FN-konferensen som slutade med att ett 20-tal representanter lämnade salen.

Inga kommentarer: