torsdag, maj 28, 2009

Jundullah i farten igen - sponsras från Sverige?

En bomb i en moské i staden Zahedan ska ha dödat närmare 20-personer. Uppenbarligen en terroristattack - dock så är regimen själva ganska tysta.

Men det råder nog ingen tvekan att det här är ett verk av terroristgruppen Jundullah som säger sig kämpa för Balocher och sunnimuslimers rättigheter i Iran. Organisationen misstänks också ligga bakom terrordåd i Pakistan samtidigt som det också ryktas om att organisationen får stöd från Pakistan och USA (Jundullah är terrorlistad i Iran och Pakistan). Det senare är inte helt otroligt och jag skulle inte bli förvånad om det visade sig stämma.

Hur som helst så orsakar organisationen problem för regimen - det är knappast så att de har styrkan att fälla regimen eller ta över området men de orsakar ändå problem. Organisationen hävdar hittills att den genomfört operationer som dödat närmare 500 personer - de flesta av dessa ska vara iranska soldater enligt organisationen.

Organisationens ledare är Abdolmak Rigi - en mytomspunnen figur som många tror också har nära kontakter med Al-qaida. Organisationen hävdar att den har 2000 medlemmar och 200 vältränade soldater i bergstrakterna mellan Iran och Pakistan.

Sverige koppling...

Det visar sig att det finns en stark koppling mellan Sverige och Jundullah. Det finns en stark och samlad grupp av Balocher som bor i Sverige. Här i Sverige har bland annat "Balochistan Peoples Party" sin bas och "Radio Balochi FM" drivs från Sverige. Dessa organisationer misstänks för att samla in pengar till Jundullahs verksamhet.

Det är något som den iranska regimen i all fall är helt säkra - så pass att man hade två spioner i Sverige som i alla fall till 2003 (de blev deporterade då) som kartlade exil Balochers verksamhet.

6 kommentarer:

Mohim Baloch sa...

Belocherna i Iran genomgår en av de svåraste tiderna i sin historia. Det finns ca 5 miljoner balocher i Iran men det finns inte en enda baloch som har en hög befattning varken på nationell- eller lokal nivå inom den statliga administrationen. Alla befattningar och statliga tjänster går antingen till en minoritets folkgrupp som kallas för Zabolier (Zabol är en liten stad i norra Balochestan) som i likhet med makthavarna i Tehran är shiamuslimer. Där Zabolier inte räcker importeras andra fanatiska sjiamuslimer från andra provinser. Zabolier har alla nyckelposterna trots de består bara av 5% av balochestans befolkning. De har omvandlat balocherna till tredje och fjärde generationens medborgare. Zabolierna uppbackas av den islamiska regimen för denna apartheid politik i Balochestan.

Här är några fakta om belochernas situation:

1. Livslängden i Baluchistan är 15 år kortare än genomsnittet i Iran.

2. Den officiella arbetslösheten är mer än 72 procent dvs 5-6 gånger högre än genomsnittet i Iran.

3. Över 70% av balocherna lever under existensminimum mätt även i iranska mått.

4. Enligt en undersökning från FN har balocherna den högsta IQ i landet trots det har dem den högsta analfabetismen i landet. Detta p.g.a. av att de systematiskt diskrimineras att komma in på högre utbildningar.

5. Det finns ca sjuhundra lektorer som undervisar på universiteten i Balochestan men endast tio av dem är Balucher som lyckats passera regimens filter! De flesta av dessa har dock studerat utomlands med egna medel till skillnad från de icke balocherna som fått statligt stöd.

6. Balocherna förtrycks och förödmjukas dagligen i sina egna städer och byar av den Zaboli- och shia dominerade statsmakten och militären. Förtrycket saknar motstycke i Balochestan’s långa historia inom tiderna.

7. Antalet Balocher som har dödats eller avrättas av den islamiska regimen är mer än det totala antalet i hela Iran. Även under mongolernas invasion av Balochestan dödades inte så många Balocher som nu under den islamiska regimens 30 åriga styrning.

P.g.a. det systematiska förtrycket och förnedringen har många balochiska ungdomar tröttnat på situationen och börjat organisera sig för att bekämpa orättvisorna. Några få av dessa ungdomar använder sig, tyvärr, av samma metoder som de själva blir utsatta för av regimen och dess Zaboli tjänare. Det är sorgligt och beklagligt att en ung människa spränger sig själv och många andra (må de vara fiender) i luften för att göra sin röst hörd. Det är beklagligt att regimens politik inte har lämnat utrymme för andra mer fredliga alternativ för att bedriva politik och kräva rättvisa. Risk finns att våldet trappas upp i Balochestan och att balocherna kommer att utsättas för folkmord av extremistiska Zabolier och andra av regimen importerade extrema shiamuslimska grupper. Ansvaret för all våld ligger på regimen och de lokala makthavarna.

--------------------------------

Och du skriver inte ett ord om vad balocherna utsätts för av regimen. Däremot du anklagar balocher i Sverige att samla in pengar!!!

Verkligen det finns ingen skillnad men den persiska schevinisterna i makten i Iran och ni som finns utanför! Ni vill ha demokarati bara för perserna!

M. Baloch

Baloch Community - Sweden

Kontakt:
Baloch_community@yahoo.com
Baloch.community.SE@gmail.com

Webblog: http://baloch-community-sweden.blogspot.com/

Majed Safaee sa...

Om du tar dig tid att läsa bloggen så ser du att jag flera gånger skrivit om Balochernas situation i Iran. Dock så mitt mål att lyfta upp alla aspekter jag kan i Iran frågan. Och gillar du inte det så bör du helt enkelt inte läsa den här bloggen...

Mohim Baloch sa...

Du anklagar balocher bosatta i Sverige att samla in pengar för Jundollah. Hur kan du komma med dessa grundlösa anklagelserna?

Du skriver samma sak om Jundollah som regimen i Iran gör dvs anklagar dem att ha länkar till Al-qaida och USA. USA och Al-qaida är i krig. Hur kan Jundollah få stöd av både USA och Al-gaida samtidigt? De är ju ärkefiender!!!

Jag fördömer all form av våld som riktar sig mot civila oavsett om de utförs av regimen i Iran eller organisationer som säger sig bekämpa regimen. Om detta kan du läsa på bloggen:

Webblog: http://baloch-community-sweden.blogspot.com/
Speciellt artikeln:

Varning för shia-suni krig efter bomattentatet....

M. Baloch

Majed Safaee sa...

aha, du fördömer allt våld men kände ändå för att komma till Jundullahs undsättning. Men visst, det jag baserar det jag skriver på är repotage av bla. Seymour Hersh och Dan Rather, hyffsat tunga och trovärdiga journalister. Och ingenstans i texten skriver jag att det är så utan det är rätt tydligt om att detta är rykten och teorier...

Mohim Baloch sa...

Jag vill avsluta det här diskussionen med följande kommentarer.

Du skriver att Radio Balochi FM och Balochistan Peoples Party med bas i Sverige stödjer Jundollah ekonomiskt. Jag vet inget om BPP:s ekonomiska styrka och det kan svara för sig själva. Däremot vet jag att Radio Balochi FM drivs av en student som finansierar sina studier med hjälp av CSN och strö arbeten. Hur kan han ha råd med att finansiera ett stort krig i Balochestan - Iran?

Det bor ca 200-300 balocher i Sverige. Enda gången som de har samlat in pengar var för att stödja de floddrabbade balocherna i den av Pakistan ockuperade delen av Balochestan som fick ingen hjälp från sin egen terrorstat Pakistan!

Pengarna samlades in och man köpte 600 filt m.m. som transporterades till de nödställda.
Läs denna nyhet här:

http://www.balochwarna.org/modules/news/article.php?storyid=1009

Den som transporterade filten till Pakistan var en ung kille. Efter hemkomsten från Pakistan berättade han om detta hjälpinsats i en svensk radio kanal (kommer inte ihåg vilken kanal).

Både Pakistan och Iran är islamiska terrorstater som stödjer terrorism i området och alla i världen vet om detta. De terroriserar balocherna för att de vill bestämma själva över sitt land och sina naturtillgångar.

M. Baloch

Majed Safaee sa...

Tack för info. Men det är inte jag som säger, utan Rather och Hersh. Men tack ändå