onsdag, maj 06, 2009

Majed for President 09!

Majed Safaee utmanar Ahmadinejad i presidentvalet!
2009-05-06 13:07

Den 12 juni är det presidentval i Iran. Hittills har närmare 1000 personer registrerat sig som kandidater via internet och sidan www.sabtename10.ir. Med största sannolikhet kommer nästan samtliga kandidater förutom en handfull lojala regimtoppar att bli nekade från att ställa upp i presidentvalet av väktarrådet. Men Liberala ungdomsförbundet ger sig inte så lätt och lanserar därför en egen kandidat till presidentvalet.

- Iran är i desperat behov av liberalism och frihet. Med mig som president får Iran något som landet aldrig haft - en liberal president som kommer att arbeta för demokrati och mänskliga rättigheter. Mina vallöften är enkla, jag kommer att arbeta dag som natt för att demokratisera Iran, avveckla kärnvapenprogrammet och förbättra Irans relationer med västvärlden, säger Majed Safaee, viceordförande för Liberala ungdomsförbundet.

- Även om Liberala ungdomsförbudets kandidat inte har en chans att bli godkänd av väktarrådet så är det viktigt för omvärlden och EU att pressa Iran till att låta fler kandidater än de på förhand valda att ställa upp i valen. Ökad pluralism och riktig konkurrens i presidentvalen är ett bra första steg mot demokrati för Iran. Därför startar Liberala ungdomsförbundet idag en kampanj "Majed for president - han är definitivt bättre än Ahmadinejad!, avslutar Majed Safaee"

Inga kommentarer: