fredag, februari 24, 2006

Vart ska fokus ligga? Antiamerikanism eller mänskligarättigheter, välj själv!

För någon dag sen tipsade bloggaren och vänsterpartisten Ali Esbati om en namnlista på nätet. Det Esbati inte nämnde var att namnlistan är initierad av bland annat Ramsey Clark och Ladan Afrasiabi. Ramsey Clark är bland annat känd för sitt stöd till diktatorerna och massmördarna Slobodan Milosovic och Saddam Hussein. Ladan Afrasiabi som av många iranier anklagas för att samarbeta med regimen. Bland annat har en organisation ledd av Ladan Afrasiabi arrangerat en ”teknologi konferens” i samarbete med regimen i Tehran för några år sen. Det spekuleras just nu bland en del Iranska bloggare (som också är negativa till en amerikansk intervention i Iran) om det inte är regimen som ligger bakom namnlistan.

Därför har en rad Iranska bloggare nu startat en annan namnlista med mer fokus på demokrati och mänskliga rättigheter i Iran än antiamerikanism. Så känner ni för att skriva under något, så skriv på den här.

"The undersigned are individually or as a group unequivocally and unconditionally are in favor of regime change in Iran by peaceful means. We believe this could effectively be done through support of the Iranian Opposition Groups within Iran and outside along with world wide economic sanctions, targeting government hierarchy of the Islamic Republic of Iran. We support and respect the aspiration of the people of Iran for freedom and democracy."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Diktatorslickarnas Hall of Fame.
Klart att Esbati måste jubla. Vilka lirare, Clark, Zinn, Halliday, Benn, Pinter, Galloway och Papandreau. Men varför saknas Chomsky?
Men deltagarlista från Sverige är ganska bedrövlig. Inga tunga namn utom Vp(K) och Ohly, till och med Esbatis namn saknas. Och var finns Jan Myrdal? Han tyckte till och med att fatwa mot Rusdie var rättvis. Vågar han inte längre försvara gamla kamrater? Och Bulten är för blyg för att skriva på. Eller har han svårt att välja lämplig alias.

Lubbe Ferrysson

Anonym sa...

Jag spyr på Ung Vänsters diktaturvurmande och Ali Esbatis förräderi och mulla-fnaskande.