tisdag, februari 07, 2006

Khamenei hyllar attackerna mot den Danska ambassaden: "Rättfärdiga och heliga"

Idag under ett direktsänt tv-tal hyllade Irans ”andlige ledare” Khamenei den paramilitära gruppen Bassijs attack mot den danska ambassaden, han kallade attackerna för ”rättfärdiga och heliga”. Både igår och idag har ett hundratal demonstranter kastat stenar och brandbomber mot Danmarks ambassad i Tehran. Khamenei skyllde också publiceringen av karikatyrerna på en ”sionistisk konspiration” som syftar till att skapa en spänning mellan muslimer och kristna.

Khamenei frågade sig också hur det kommer sig att ”yttrandefriheten inte respekteras när någon ifrågasätter förintelsen? Men att yttrandefriheten försvaras av Europeiska ledare när Islam förolämpas”.

Igår kunde vi berätta om att demonstrationerna och attacken mot de Danska och Österrikiska ambassaderna var arrangerade av regimen. Tråkigt nog valde svensk media att helt bortse från det i sin nyhetsrapportering och istället vinkla det till att det rörde sig om folkliga demonstrationer, kanske ändras det i och med Khameneis direktsända välsignelse av attackerna.

Inga kommentarer: