torsdag, februari 23, 2006

Regimen ger sig på företagen i Iran..

Den Iranska ekonomin är i spillror och det enda som håller den yttersta katastrofen borta är oljeintäkterna. Men nu ger sig regimen på både privata och statliga bolag som finns i landet. Tidningen Kayhan som ägs av übermullan och Irans ”andlige ledare” Khamenei påstod häromdagen att 50 % av de företag som finns i landet styrs av individer som inte är ”hängivna revolutionens idéer”. Tidningen anklagade de framgångsrika företagen i landet för att vara ”involverade med utländska element” och menade att det var ett brott i det nuvarande politiska atmosfären.

Men Khamenei och tidningen Kayhan är inte ensamma, för någon dag sen gick säkerhetstjänsten ut i nyhetsbyrån Mehr News och berättade att regimen har kartlagt ”suspekta relationer” mellan vissa affärsmän med vissa utländska ambassader i Iran.

Tidigare har Ahmadinejad bland annat sparkat cheferna för de sex statliga bankerna i landet och ersatt dem med personer från revolutionsgardet. Ahmadinejad har sen han tillträdde sin presidentpost skapat oro i den Iranska ekonomin, först ville han förbjuda aktiehandel eftersom det var en sorts ”hasardspel och emot islam”. Därefter menade Ahmadinejad att det bästa sättet för att stoppa fallet på aktiemarknaden var att avrätta börsmäklare i landet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man blir inte förvånad att islamofascister i Iran har sina ivrigaste svenska supportrar bland Ung Vänster och svensk brunröd trashvänster. Det är inte bara hat mot demokrati som de har gemensamt, det är också syn på ekonomi.

Lubbe Ferrysson