måndag, oktober 29, 2007

Uppdatering..

Nya ministrar på onsdag...

Nu på onsdag ska Ahmadinejad presentera sina kandidater till närings och oljeminister. Hittills har ministerierna skötts av ”tillfälliga” ministrar men dessa måste nu godkännas av parlamentet för att kunna bli ”fullvärdiga” ministrar. Ahmadinejad har tidigare misslyckats vid ett flertal tillfällen att få en av sina kandidater godkända av parlamentet.

Centralbanken varnar…

Irans centralbank varnar nu Ahmadinejad och regeringen för att inflationen kan bli ohanterlig och att regeringen måste vara försiktig inför nästa budget. Bankerna har också fått tillsägelse att hålla koll på sin likviditet och har förbjudit bankerna att ta ut tillgångar från centralbankens reserver. ”Kreditoron” drabbar även iranska banker som under den senaste tiden lånat stora summor pengar från centralbanken. Men nu säger centralbanken alltså nej av rädsla för en stigande inflation.

Khatami ställer inte upp…

Den förre presidenten Mohammad Khatami berättade alldeles nyss att han inte kommer att ställa upp i parlamentsvalet. En hel del reformistiska grupper har försökt få Khatami att ställa upp på deras lista för att kunna dra nytta av hans popularitet, men Khatami säger nej.

Inga kommentarer: