onsdag, oktober 03, 2007

uppdatering..

Retoriken trappas upp..

Regimen trapper nu upp retoriken mot USA efter en period av någorlunda lugn. Under tiden då Irans och USA; s Irak ambassadörer träffades och det fanns hopp om förhandlingar mellan länderna så höll regimen en ganska låg profil gentemot USA. Men det verkar inte vara. Regimen anklagar nu USA för mordet på en lågrankad präst som mördades i Khash. Mehdi Tavakoli höll ett tal när han mördades av okända ”terrorister” enligt regimen.

Regimen anklagade också genast USA för att ligga bakom attentatet. Mullan Tavakoli som ingen riktigt hört talas om upphöjdes genast till martyr och hans begravning och död kommer säkerligen att bli en mastodont uppvisning.

Iran på väg att bli helt fri från dollar…

Det hävdar regimen som säger att man nu efter två års arbete bara använder dollarn i 15 % av sina olje transaktioner. När regimen och Ahmadinejad avslöjade det för två år sen så sågs det av omvärlden som Ahmadinejads försök till ekonomisk krigsföring men har visat sig vara en ganska bra affär eftersom dollarn tappat så mycket.

Men nu kommer det rapporter som säger att Iran i verkligheten har förlorat närmare 500 miljoner dollar på äventyret. Det eftersom dollarn är så pass dominerande i oljehandeln att regimen är tvingad till att betala en växlingskostnad vid varje transaktion.

Inga kommentarer: