torsdag, oktober 18, 2007

Priset för Iraks stabilitet...

Idag avslöjade den irakiska regeringen att Iran och Kina får kontrakt att bygga två nya kraftverk i Irak till ett pris av 1.1 miljarder dollar. Iran ska bygga ett kraftverk i den shiitiska Sadr City, vilket är hemstaden till terrorist ledaren Moqtada Al-sadr med starka band till regimen i Tehran. Samtidigt har Iran lovat att sälja el väldigt billigt till södra Irak och nästan helt gratis bygga två stora kraftverk i de shiitiska städerna Karbala och Najaf.

Den amerikanska militären var inte sen med att visa sitt missnöje genom att påpeka att Iran använt företag som täckmantel för att smuggla in vapen och terrorister in i Irak. Amerikanska utrikesdepartementet höll däremot tyst och sade sig vara tacksam för alla företag och länder som bidrar till återuppbyggnaden av Irak.

Vilket får mig att bli väldigt konspiratorisk om det här inte är priset för ett stabilt Irak. Att man ”ger bort” en del av landet till Iran.

Så här,

För bara några månader sedan träffades Iran och USA:s ambassadörer i Iran under uppmärksammade former där de båda lovade att bidra till Iraks återuppbyggnad och stabilitet. Sedan dess har USA trappat ner anklagelserna mot att Iran mördare och understödjer terrorister. Någon månad senare går Bush administrationen ut med att läget är lugnare i Iran och att den nya Irak strategin fungerar, antalet terrorattacker har minskat….

Inga kommentarer: