måndag, oktober 01, 2007

Lite bittert..

Så kan man sammanfatta stämningen hos regimen för tillfället. Att Ahmadinejad blev utskrattad av ett gäng universitetskids som är uppfostrade i ett land som regimen anser är intellektuellt och kulturellt underlägset den stora iranska civilisationen har satt sina spår.

Direkt efter att Ahmadinejad återvänt från USA började han prata om att hans besök i USA bara påmint honom om Irans storhet. Samtidigt som propagandaapparaten fortsatte hävda att det rörde som sionistiska konspirationer och att Ahmadinejad skötte sig utmärkt under sitt tal på Columbia University. Utrikesdepartementets talesman hävdade att Lee Bollingers tal var resultatet av ”vissa krafters” påtryckningar och att universitetsledningen egentligen i hemlighet beundrar Ahmadinejad.

Samtidigt hävdar regimen också att det är en sionistisk konspiration att USA nu har terrorstämplat revolutionsgardet. Regimen hävdar att det är amerikanskavundsjuka på landets stora tekniska och vetenskapliga framgångar. Att USA terrorstämplar Revolutionsgardet gjorde att Iran genast svarade med att terrorstämpla CIA.

Nu har Ahmadinejads båda New York besök floppat. Förra året när han under stor uppmärksamhet åkte till USA och verkligen haussade upp sitt tal för att bara ge dravel och i år genom att bli utskrattad och förminskad av studenter innan sitt tal. Frågan är om han får åka nästa år också eller om regimen då bara skickar Mottaki.

Inga kommentarer: