torsdag, oktober 11, 2007

uppdatering..

Utveckling?

Regimen meddelar nu stolt att landets mest framstående tekniska universitet Amir Kabir University är platsen för mer än 150 olika “försvars projekt”. Det är numera mer ett försvarsindustriell utvecklingsplats än en skola för lärande.

Inflationen…

Centralbanken i Iran, CBI, meddelade igår att den nuvarande inflationen har nått 15.8 %. Det är en minskning med 2 % från förra månaden men ändå är inflationen långt över de 12.8% från April i år. Många befarar att inflationstrycket är ännu högre än regimen och centralbanken vill medge.

Humor…

Regimen TV-kanal IRIB har en sida där man kan läsa Khameneis tal och uttalanden. Inget konstigt för en diktatur. Men det intressanta är besökstatistiken, hur många som tagit sig tid att läsa den ”stores” tankar och tal. Flest träffar har Khameneis kommentarer kring ayatollah Meshkinis död fått, hela 94 personer har läst det, sen 31:a juli. Khameneis tal från internationella barndagen har hela 8 personer läst, osv.

Sen den 18:e juli har Khameneis tal och skrifter på IRIBs sida fått lite mer än 1200 träffar. Det är faktiskt ganska pinsamt för en man som säger sig vara ”andlig ledare” för 70 miljoner människor…

1 kommentar:

Unknown sa...

Haha, löjligt att dom inte har fler träffar. I egenskap av humorsajt borde den dra åtminstone några tusen besökare.

Kan vara så att den brutala IT-cencuren även bromsar regimens möjligheter att indoktinera via nätet.