måndag, augusti 07, 2006

Regimen vill begränsa internet tillgång...

Tidningen Keyhan, som ägs av Irans ”andlige ledare” Khamenei, uppmanar nu regimen till att begränsa Internet tillgången för människor i Iran. Detta kommer efter att Keyhan intervjuat de personer som har förhört den fängslade Iranske filosofen Ramin Jahanbegloo. Enligt dessa ska Jahanbegloo ha erkänt att han skapat ett stort nätverk för att samla hemlig information om den Irans politiska, sociala och ekonomiska aktiviteter. Jahanbegloo ska också ha erkänt att han varit aktiv och bildat en ”Internet spionage nätverk” i Iran, med namnet C.E.S.

Det hela låter ju ganska korkat och chansen att Jahanbegloo ska ha erkänt nåt sånt här trams frivilligt är lika med noll, förmodligen har regimen hittat på allt det här och torterat Jahanbegloo tills han skrivit på ”erkännandet”, eller så ljuger bara förhörsledaren till tidningen.

Men det intressanta är hur regimen nu försöker lyfta fram Internet som ett stort hot mot alla Iranier, att den så enkelt kan användas till att ”spionage”. Förmodligen så kanske man kan lyckas övertala de styrande mullorna, som oftast har väldigt lite kunskap om datorer och Internet, att verkligen begränsa människors tillgång till nätet och datorer.

Inga kommentarer: