lördag, augusti 12, 2006

Om mordet på en 16-årig flicka!

2004 avrättar den Iranska regimen en ung tjej, offentligt säger man att hon är 22 år och dömts till döden för brott mot ”kyskhetslagarna”, men sanningen är att Atefeh Sahaaleh var född 1988 och är bara16 år och ogift när hon hängs. BBC 2 har gjort en dokumentär om mordet på Atefeh och den finns att se här.

Mellan 13-16 års ålder dömdes Atefeh tre gånger för brott mot ”kyskhetslagarna”, hon torterades och vid ett tillfälle pryglades hon 100 gånger. Sista gången Atefeh greps var på grund av ett ”upprop” från människor i trakten där Atefeh anklagades för att ha haft ”sex med flera partners”, ”leva ett omoraliskt liv” och ”vara en dålig förebild för traktens skolflickor”. Men uppropet hade inga underskrifter bortsett från de revolutionsgardister som grep henne och som senare själva greps för att trafficking av småflickor.

Tre dagar efter hennes gripande hon, nu fjärdegången för brott mot ”kyskhetslagarna”åtalas hon och ställs inför domare och mullan Haji Rezai. Atefehs försvarsadvokat slutar mitt i rättegången på grund av en hjärtsjukdom och hennes enda försvarare blir hennes senile farfar. Domaren och bödeln Haji Rezai dömer Atefeh till döden genom hängning eftersom hon tre gånger tidigare dömts för samma brott och för att hon under rättegången protesterat mot domaren genom att ta av sig slöjan. Hon avrättas klockan sex på morgon utan att hennes familj och vänner fått reda på att hon ska avrättas.

Men regimens vansinne slutar inte bara vid avrättningen av en 16-årig flicka, när hennes bödel Haji Rezai konfronteras med fallet så ser han till att gräva upp och föra bort Atefehs kropp och blir befordrad på kuppen.

Men det verkligt sjuka är att Atefeh knappast är ensam, några få exempel här, här, här och här.

Snälla sprid den här filmen till så många som möjligt, kan behövas i tider då det finns människor som tycker att det är helt rätt att ge stöd till islamofascister.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den första länken går inte filmen utan till namnlistan för Nazanin. Vill gärna se filmen, så hoppas ni kan fixa det.

Tack för ert goda arbete.