torsdag, augusti 24, 2006

Korta notiser..

Regimen nära ett genombrott..

Regimen uppger nu att de inom kort kommer att annonsera ett genombrott i atomprogrammet. Vad detta ska vara är dock fortfarande lite oklart, men Ahmadinejad annonserade redan i april att regimen nu kontrollerar hela atomcykeln.

Kriminaliteten ökar

Idag erkände också regimen för första gången att kriminaliteten i landet börjar bli ett allt större problem. Erkännandet kommer från regimens justitieminister som sa att den nuvarande brottsstatistiken är ”chockerande”.

5 + 1 svar till regimen

Det går inte regimens väg just nu, ett dygn efter att chefsförhandlaren Larijani överlämnat Irans svar till 5 + 1 länderna säger nu USA att regimens svar inte är tillräckligt. Regimens svar ska vara 21 sidor lång och ha en bilaga på 100 frågor till 5 + 1 länderna.

USA, Frankrike, Tyskland och Storbritannien säger att man kommer att inleda förhandlingar med regimen om den upphör med anrikningen av uran. Medan Kina uppmanade Iran att lyssna på omvärlden och ta ”konstruktiva steg” medan Ryssland säger att man kommer att fortsätta att söka en politisk läsning på konflikten.

Inga kommentarer: