måndag, augusti 07, 2006

Man blir illamående..

Regimen samlade och tvingade barn för att iscensätta en demonstration utanför FN: s lokaler i Tehran. Barnen tvingades ropa antisemitiska slogans och bära Libanesiska och Palestinska flaggor.

Regimen beordrar länder att bryta relation med Israel...

Ordförande för parlamentets utrikespolitiska utskott, Alaeddin Boroujerdi, krävde idag att alla muslimska länder i regionen ska avbryta sina ekonomiska och diplomatiska band med Israel och stödja Hamas och Hezbollah. Han krävde också att Hezbollah och Libanon skulle beväpnas med försvarssystem för att förhindra kommande Israeliska attacker.

Organisation för MR läggs ner...

Regimens inrikesministerium har beslutat att förbjuda landets största organisation för mänskliga rättigheter, Kanoon-e Modafean Hogooge Bashar. Organisationen bildades för fyra år sen av en rad Iranska advokater, däribland nobelpristagaren Shirin Ebadi. Men organisationen har också kritiserats för att inte vara tillräckligt kritisk mot mullorna och allt för förknippat med de så kallade reformisterna. Men organisationen har också försvarat och drivit en hel del frågor som varit pinsamma för regimen och försvarat personer som regimen fängslat, såsom mordet på Zahra Kazemi, fängslandet av bloggare, Akbar Ganjis fall samt en rad ledare för studentrörelsen i Iran. Men nu läggs alltså organisationen ner av regimen.

Inga kommentarer: