torsdag, augusti 03, 2006

Regimen skriver pressmeddelande...

Ahmadinejad och Mottaki har tydligen skrivit och krävt att ambassaderna runt om i världen ska gå ut med ett pressmeddelande som fördömer Israel och USA. Det är ett smått komiskt, konspirationsteoretiskt och långt pressmeddelande. Det vanliga återupprepas och ambassaden skriver att man andligt och politiskt stödjer både Hamas och Hezbollah, men självklart inget om de vapen och raketer man skeppar till terroristerna.

Det komiska är att regimens uppriktiga vurmande för Hezbollah, man skriver att ”Hezbollah hotas av att bli utplånade” samtidigt som regimen basunerar ut att Hezbollah vinner slag efter slag och att den Israeliska försvarsmakten inte lyckats slå ut någon av Hezbollahs fästen.

En annan intressant iakttagelse är att ambassaden här i Sverige, nämner Israel vid namn. Alltså man skriver inte bara ”sionisterna”, vilket då måste betyda att den stackare på ambassaden som fått till uppgift att översätta dravlet till pressmeddelande verkligen anser att staten Israel exciterar, något som regimen inte gör.

Till slut skriver ambassaden att regimen är redo för ”samarbete och konsultation med världssamfundet för att lösa de pågående problemen”. Men vänta nu, jag trodde att regimen bara stödde Hezbollah och Hamas politiskt och andligt, är man nu helt plötsligt en förhandlingspart för terroristerna? Erkänner man att det egentligen är Khamenei och regimen som står bakom eskaleringen av konflikten, försöker man få till ett paket erbjudande: låt oss anrika uran så ger vi er fred i Libanon? Eller är det så att Israel verkligen är på väg att krossa Hezbollah och regimen vill försöka rädda det som finns kvar?

Inga kommentarer: