fredag, augusti 11, 2006

Politiskafångar i Iran..

Regimen har arresterat två unga män, Ali Ramezani och Ibrahim Karimi och åtalat dem för att ha “varit i kontakt med Kurdiska partier”. Ali Ramezani är 17 år och Ibrahim Karimi är 18 år, de arresterades redan i januari och har nu alltså åtalats. Ibrahim Karimi hade turen att ha pengar nog att betala borgen och har sedan januari varit fri mot borgen fram tills hans rättegång, samma tur hade dock inte Ali Ramezani som inte hade råd med borgen och har alltså suttit fängslad sedan januari i väntan på en rättegång.

Batebi

Nu kommer det lite uppgifter om vad som hänt demokratikämpen och studentledaren Ahmed Batebi. Fem dagar efter att han arresterats ringde mannen som förhört Batebi till hans far och efter att ha hotat Batebis familj berättade han att om inte nya åtalspunkter lyfts fram mot Batebi så behöver han bara avtjäna de NIO år som han har kvar på sitt gamla straff. Hans familj får också numera besöka honom, dock inte hans fru eftersom hon pratade med journalister efter att Batebi gripits.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ahamdinejad har rätt!
Den Iranske presidenten Ahamdinejad har rätt när han säjer att Israel ska flyttas till Tyskland. Tyskland är skyldiga judarna ett område motsvarande Israel i Tyskland. Vid fångutbyte judar-araber används faktorn 1 jude på 1000 araber. Då kan man utgå från den faktorn och säja att Europa byter 1 Israel mot 10 Araber. Man kan uppmuntra araberna i Europa att flytta till det arabiska området, och för var hundrade arab som flyttar, så flyttar en israel till det nya Israel i Tyskland. Det skulle bli ett uppsving för Europa att få driftiga människor som judarna hit. Dessutom så hatar ju muslimerna Europa och västerlandet.

Majed Safaee sa...

Det finns kommentarer som är för dumma för att bemötas, grattis du har just åstadkommit en sådan.