måndag, januari 16, 2006

LUF Prm: Iran bjuder in Svenska förintelseförnekare?

Igår offentliggjorde den iranska regimen att man planerar att hålla en konferens för Förintelseförnekare. Liberala ungdomsförbundet kan idag avslöja att Sverige blivit det land där Ahmadinejad hämtar sina främsta supportrar.

– Den 28: e december tittade vi på besökarloggen på den blogg som Liberala Studenter driver (Friairanvanner.blogspot.com), då upptäckte vi att den iranska ambassaden i Sverige via sökmotorn Eniro.se, sökt efter ”holocaust denier in Sweden". Det säger Fredrik Malm, ordförande för Liberala ungdomsförbundet.

– Sedan Ahmadinejads tillträde har den iranska regimen trappat upp den antisemitiska retoriken och presidenten Ahmadinejad har vid ett flertal tillfällen förnekat att Förintelsen ska ha ägt rum, fortsätter Fredrik Malm.

För några veckor sedan publicerade regimens nyhetsbyrå IRNA uttalanden från fyra
judehatare och Förintelseförnekare som stöder Ahmadinejad. Två av dessa verkar i Sverige.

– Risken är stor att det är den iranska ambassaden i Sverige som hittat både Israel Shamir och Ahmed Rami. Detta bevisar också att Sverige blivit en bas för antisemitiska åsikter och propaganda. Så länge den svenska regeringen inte tar frågan om antisemitism på allvar så kommer Sverige fortsätta att vara bland Ahmadinejads främsta supportrar, avslutar Fredrik Malm.

Blogginlägget som avslöjar den iranska ambassadens verksamhet finns på;
http://friairanvanner.blogspot.com/2005/12/ahmadinejad-sker-vnner-i-sverige.html

Länken från den iranska nyhetsbyrån IRNA som visar Ahmed Rami och Israel Shamirs hyllningar till president Ahmadinejad; http://www.irna.ir/en/news/view/line-22/0601048572152031.htm