fredag, januari 27, 2006

Korta nyheter...

Parlamentsledamöter får inte lägga sig i utrikespolitiken

President Ahmadinejads varnade igår parlamentsledamöter ifrån att lägga sig i eller uttala sig om utrikespolitiken. Varningen kom efter att en parlamentsledamot hade betecknat det ryska kompromissförslaget som oacceptabelt innan regeringen offentligt tagit ställning.

Ahmadinejad vill skicka "oberoende utredare" till nazisternas dödsläger..

I onsdags meddelade regimen att de var villiga att skicka “oberoende utredare” till nazisternas dödsläger runt om i Europa. Uttalandet kom från landets utrikesminister, Manoucher Mottaki som ett svar på Tony Blairs uttalande i måndags där han uppmanade Ahmadinejad att ”should come and see the evidence of the Holocaust himself in the countries of Europe".

I tisdags, 3 dagar, innan minnesdagen för förintelsen försvarade regimen sina planer på att hålla en förintelseförnekar konferens och menade att västvärldens kritik mot den planerade konferensen visade på intolerans.

Grannländer mål i regimens stora militärövning..

I slutet av förra året höll regimen en av sina största militära övningar på många år. Där testades bland annat regimens förmåga att attackera västvärldens olja och energiintressen i området kring den persiska viken. Övningen skulle visa västvärlden att regimen är kapabel att stoppa alla energiexport till västvärlden och dessutom förstöra ett flertal olje faciliteter hos bland annat sina grannländer.

Inga kommentarer: