fredag, april 27, 2007

Uppdateringar...

Irak kickar ut MKO

Den Irakiska regeringen är nu på väg att sparka ut Folkets Mujaheddin. Det efter ett önskemål från regimen samtidigt som Irakierna inte har mycket övers till organisationen efter dess samarbete med Saddam regimen. Folkets Mujaheddin var länge den ledande oppositionsgruppen mot regimen men efter att ha tagits Saddams sida i Iran-Irak kriget förlorade organisationen både stöd och anseende hos Iranier. Den Irakiska regeringen har nu tillsatt en kommitté som ska arbeta med deportationerna. Men det ser inte ut som att Irak kommer att skicka MKO-medlemmarna tillbaka till Iran.

Sharm al-Sheikh konferensen..

Den 3-4 maj kommer ännu ett säkerhetsmöte om Irak att hållas i Sharm al-Sheikh i Egypten. Hittills har samtliga inbjudna länder i regionen sagt ja, utom Iran som avvaktar. Regimen är inte helt säker på ”tiden, innehållet och platsen” för konferensen. Men det är fullständig bullshit och regimen kommer att närvara.

Nästa stöt..

Regimen representant i UNESCO vill nu få FN att förbjuda ”kränkningar av religioner, kulturer och civilisationer”. Det här är en del av efterspelet efter filmen ”300”.

Förhandlingar...

Igår höll regimens chefsförhandlare Ali Larijani och EU: s Javier Solana ett femtimmar långt möte för att hitta ingångar till nya samtal om regimens atomprogram. Regimen har inte sagt något konkret om själva mötet men Larijani har uttrycker samtalen som ”goda och konstruktiva”.

2 kommentarer:

Puman sa...

Jag har sett 300 och sågat den på min blogg. Den Iranska regimen försöker bara hitta varje halmstrå den kan för att flytta fokus från sitt atomprogram. En religion eller ideologi kan inte bli kränkt, det är de troende som blir kränkta och gränsen är helt individuell. Jag vill se en film där Ahmadinejad är inoljad, har sixpack och rider på en mamut;-)

Majed Safaee sa...

haha.. Kan dock inte hålla med om att jag skulle vilja se Ahmadinejad inoljad :-)