fredag, april 20, 2007

Iran och så lite privata nyheter..

Utrikesministeriet förnekar...

Utrikesministeriets talesman Mohammad-Ali Hosseini förnekade idag uppgifterna från amerikanskt håll att den Iranska regimen skickar vapen till Talibanerna i Afghanistan. Enligt USA lyckades de amerikanska styrkorna i Kandahar förhindra en vapenleverans till Talibanerna. Vapnen ska ha varit tillverkade i Iran. Jag tror faktiskt på Hosseini när han förnekar, för om det är så att regimen skickar vapen till Talibanerna (är rätt säker på att dem gör det) så är det inte regeringen eller armén som gör det. Det är revolutionsgardet och dem har utrikesministeriet inte någon som helst makt över...

Ingen får backa..

Ahmadinejad trummar på och igår höll han ett tal i staden Fasa och sa bland annat att "ingen får backa från Irans rätt till atomenergi, inte ens för en dag". Kan nog tolkas som kritik och hot mot Ali Larijani, regimens chefsförhandlare, som idagarna ska möta Javier Solana för att diskutera Irans atomprogram och möjligheterna till fortsatta samtal.

Åså det privata...

Har idag fått ett nytt spännande och säkerligen stimulerande jobb som också innebär att jag kommer att flytta till Stockholm igen. Vilket också känns oerhört skoj, men nu till helgen bär det av till Örebro och Folkpartiets komrix. Det ska också bli hur skoj som helst...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde Ardavans intervju med "radio sedaye shoma"... Khejalat bekesh vatanforoosh.

Du borde skämmas att du spottar på ditt land.

Majed Safaee sa...

yeah.. tack för du bevisar min poäng..

Anonym sa...

Alltså Majed, du kan verkligen inte vara frisk. Hur kan du trampa på ditt eget land och folk på det här sättet?

Det faktum att du vägrade ställa upp i en radio debatt med Ardavan som är älskad av oppositionen - kommunister och republikaner så väl som monarkister - visar att du inte är något mer än en feg liberal.

Jag är ingen monarkist och en av mina älskade vänner sköts under en konflikt med poliserna under Shahens tid, men Ardavan är det bästa som oppositionen har.

Precis som Mehran säger så borde du skämmas.

Anonym sa...

majed,
du måste verkligen ha sålt ut Iran på ett bra sätt att du nu kan avancera din makt i folkpartiet
som mehran sa, khejalat bekesh vatanforoush

Majed Safaee sa...

ja just ja. För det är verkligen så att "makt fördelas ut i folkpartiet" baserat på hur man står i Iran frågan. Väx upp och skaffa lite verklighetsförankring...

Majed Safaee sa...

"men Ardavan är det bästa som oppositionen har."

I sådana fall har oppositionen gigantiska problem...

Anonym sa...

Hur kan man tycka att Ardavan är det bästa som oppositionen har?

En person som stöder Shahen(en diktator och mördare)och stöder Sverige Demokraterna, kan inte vara det bästa oppositionen har. Ardavan har spridit lögner från första början och smutskastat Majeed. Om man läst Majeeds blogg så ser man tex att han inte är en "khatami vän" Nu håller inte jag med Majeed om allt, som tex kurdistan frågan. Men det är en av hans många andra åsikter på hur vi ska förändra Iran. För det är väl ändå det dessa bloggare som kommit i fokus, i slutändan vill.

Om Ardavan nu vill ha en radiodebatt så kan väl debatten handla om mera än bara 300 filmen och kurdistan frågan, som tillsynes verkar vara dem frågar som Majeed fått mest skit för. Nej, det borde vara på samma vilkor. Dem kan väl också debattera om Ardavans stöd till Shahen och SD? Så får vi se hur han försvarar sig!

Herr redaktör sa...

Majeed, du borde verkligen inte skämmas. Tycker att du har varit trovärdig och stark i kampen mot teokraterna och monarkisterna. Varför ska man välja mellan pest (teokrati), kolera (shah-stuket) och AIDS (socialismen), när du presenterat ett liberalt upplägg, utan utopier - utan med mänsklighet?

Go for it!