tisdag, mars 13, 2007

Innan jag åker...

I dagarna kom regimen med nya officiella siffror som visar att inflationen i Iran är närmare 12 % och arbetslösheten ligger på mellan 11-12 %. Det här är givetvis propagandasiffror, inflationen ligger över 20 % och arbetslösheten är i verkligheten dubbelt så hög. Samtidigt har regimen en positiv handelsbalans i storleken 40 miljarder dollar, det är egentligen en struntsumma för en av världens största exportörer när det kommer till naturgas och olja.

Värt att notera, är också at regimen släppt den tyske medborgaren Donald Cline som fängslades förra året för att olagligt tagit sig in Iran. Cline ska ha överlämnats till den tyska ambassaden. Sedan tidigare har regimen släppt den franske medborgaren Stephan Lerbiet som benådades av Khamenei.

3 kommentarer:

Anonym sa...

enligt CIA fact book och andra källor så är inflationen 15,8 och arbets lösheten 11 %. och iran säger att inflationen är på 12 %.

Majed Safaee sa...

enligt den sidan är arbetslösheten 15 % och inflationen som du säger 15.8%. Men det är också siffror hämtade från regimen...

Anonym sa...

helt rätt
det jag syftade till var 2006 och måste ha blivit en uppdatering för 2007.

iran säger 12 procent men andra källor säger att inflationen är runt 16.så 15,8 är inte irans siffor, 12 procent är irans siffror