måndag, mars 05, 2007

Dagens nyhetsskörd...

Vem bestämmer?

Regimen sa idag att man inte har några planer i dagsläget att delta i några som helst förhandlingar med USA. Talesmannen för utrikesdepartementet sa att det i dagsläget inte finns några planer för utrikesministern Mottaki att träffa Rice under säkerhetsmötet i Irak men att man är redo att överväga alla alternativ.

Det är nog klart att Mottaki kommer att möta Rice men Khamenei vill nog in i det sista ge sken av att det är Iran och han som bestämmer, ett spel för gallerierna för att tillfredsställa fanatikerna på hemmaplan.

Journalister gripna...

Regimen arresterade idag ett flertal journalister utan för Iran och anklagade dem för att tagit emot pengar från andra länder. Journalisterna ska också ha erkänt att de tagit emot pengar från andra länder frö att publicera material som ansågs skada den nationella säkerheten. Regimen har inte hittills namngivit journalisterna, vart de greps eller från vilket land pengarna ska ha kommit. Men i samma pressmeddelande anklagades USA för att försöka så splittring mellan olika etniska grupper i Iran.

Ännu en av Ahmadinejads ministrar illa ute...

Återigen är en av Ahmadinejads ministrar illa ute och nu är det kommunikation och informationsministern Mohammed Soleymani som är illa ute. Ett 50-tal parlamentariker försöker nu få bort honom. Han beskylls bland annat för att inte stödja den privata sektorn tillräckligt. Samtidigt har Soleymani anlitat släktingar som inte är kvalificerade till viktiga positioner.

Inga kommentarer: