onsdag, oktober 11, 2006

Korta notiser..

Khatami förnekar..

Irans förre president Mohammad Khamati förnekade igår att han haft några möten med personer från den amerikanska administrationen under sin USA turné. Däremot medger Khatami att Jimmy Carter ville träffa honom men att han var tvungen att tacka nej på grund av tidsbrist.

Frågan är vad amerikanerna skulle vilja ha med Khatami att göra? Hans inflytande över Khamenei är väldigt liten och han står ganska långt ifrån Ahmadinejad som betecknar Khatami som närmast en landsförrädare.

300 mullor ställer upp..

Närmare 300 mullor har hittills registrerat sig för att ställa upp i valet till expertrådet. Imorgon kommer inrikesministeriet att hålla en presskonferens direkt efter att tiden för registrering gått ut.

Ahmadinejads regering faller ihop…

Den 22: a oktober avgörs jordbruksministerns öde, det är då parlamentet kommer att besluta om Jihad Mohammad Reza Eskandari ska ställas inför riksrätt eller inte. Nu framkommer det att även utbildningsministern Mahmoud Farshidi och Hälsoministern Kamran Bageri-Lankarani riskerar riksrätt. Fast parlamentet kommer att behandla Farshidi och Bageri-Lankarani senare. Skälet till att dessa tre riskerar riksrätt är att de har missbehandlat sina departement och nepotism.

Inga kommentarer: